loggaVälkommen till Equi Pro Scandinavia

Vi säljer innovativa underlag för ridbanor sedan 18 år tillbaka. Ridbanorna byggs upp delvis av konstmaterial och detta ger oslagbar ridkvalitet och livslängd. Vi är också återförsäljare för Horse Trainers produkter i Sverige. I deras program ingår Allt för träning och rehabilitering av hästar.

Bästa pris i Sverige på ridbotten!

HorseTrainer Water

HORSE-TRAINER WATER är ett av världens bästa vattenlöpband för hästar.
För regelbunden träning av friska hästar, och snabbare läkning av skadade hästar.

HORSE-TRAINER WATER är en träningsmaskin för hästar. Den kan användas i professionella träningsstall, av ambitiösa elitryttare så väl som för rehabilitering av skadade hästar. Maskinen är unik eftersom hästen kan träna i skrittempo, i den vattenhöjd man själv önskar, upp till ungefär skulderhöjd.

Fördelarna med WATER är att den förbättrar hästens bärkraft, och på så sätt reduceras viktbelastning på och skakningar av lederna, samtidigt som det skapas ett motstånd för ledrörelsen. Vattenmotståndet har visat sig medföra en specifik gångmodifikation vid olika vattenhöjder, och dessa modifikationer kan inkorporeras i rehabiliteringsprogrammet.

Internationella tester av denna alternativa träningsmetod har visat att ”det är en perfekt lösning för att få ökad kondition och förbättrad prestation, att den främjar korrekt hållning och balanserad gång, ökar hjärtfunktionen, gynnar muskelutvecklingen samt förbättrar flexibiliteten”. Ytterligare mätningar har visat att återuppträning på vattenlöpband reducerade rehabiliteringstiden med 50-60%.

Touch display
HORSE-TRAINER WATER är datorstyrd och manövreras vid hästens huvud, vilket gör att säkerheten är mycket god.
Maskinen är förprogrammerad med 10 fasta program, som manövreras via styrenhetens touchdisplay. De 10 programmen har olika längd och olika stigningsvariation (arbete i uppförsbacke).
Men datorn har också möjlighet till programmering av upp till ytterligare 100 individuella program.
Den steglösa hastighetsinställningen är lätt att använda. Den gör det möjligt att justera hastigheten från 0 till 11 km/t och därmed kan man anpassa hastigheten till varje enskild häst för optimal verkan.
Vid användning av maskinen visar displayen status på hastighet i km/t, återstående tid av det program som är i gång och stigning (uppför backe) av bandet i grader.
På displayen kan man enkelt styra vatten till och från tanken.

Datorn kan registrera upp till 100 hästar i namnregistret.

lopband_vatten

Referenser

  • Lutfi Kolgjini
  • Thomas Uhrberg
  • Anders Lindquist
  • Arnold Assarson
  • Prinsessan Haya
  • Shejk Mohammed av Dubai
  • Caroline Bonde
  • Ca 350 maskiner till travet i Sverige
  • mfl
Mer produkter

HorseTrainer

HorseTrainer har en komplett linje med maskiner för träning och rehabilitering av hästar. Tillverkas i Danmark med högsta kvalité.

Läs mer här

Clinic Tobbe Larsson

tobbe_a3_sydslattens_20120116

Talkshow Tobbe Larsson

TobbeLarsson_Talkshow2012_A4_1202

Se underlaget i Ponnyakuten 3

ponnyakuten-play-3--logo-for-var-framsida