loggaVälkommen till Equi Pro Scandinavia

Vi säljer innovativa underlag för ridbanor sedan 18 år tillbaka. Ridbanorna byggs upp delvis av konstmaterial och detta ger oslagbar ridkvalitet och livslängd. Vi är också återförsäljare för Horse Trainers produkter i Sverige. I deras program ingår Allt för träning och rehabilitering av hästar.

Bästa pris i Sverige på ridbotten!

HorseTrainer Sun

sunHORSE-TRAINER SUN är ett solarium utvecklat av hästfolk för hästar. Det finns två olika modeller av solarium att välja mellan, som täcker alla behov inom IR-behandling och torkning av hästar.

Ett hästsolarium består av ett antal stora, röda lampor med infraröda strålar (IR), inte att förväxla med ultravioletta strålar (UV), som är solens strålar. När dessa värmestrålar når hästen tränger de in i muskulaturen och hjälper till att öka blodcirkulationen och förbättra musklernas elasticitet. Detta gör att man får en snabbare läkning efter skador. Användning av solarium som uppvärmning innan träning gör att speciellt ryggmusklerna blir avslappnade, och detta ger ett bättre utbyte av träningspasset. Solariet är också mycket effektivt till torkning av hästen antingen efter träning, eller om hästen blivit tvättad och iordninggjord inför tävling.

De två storlekarna innehåller 25 respektive 15 lampor.
HORSE-TRAINER SUN med 25 lampor

Detta solarium är stort och kraftigt, med 25 IR-lampor samt 6 fläktar. Det innebär att en våt häst kan torkas på bara 10 min. Det är en otroligt snabb torktid, som är särskilt användbar om hästen är våt och kall, ev. efter träning i HORSE-TRANIER SPA eller träning i HORSE- TRAINER WATER, en kall vinterdag. Solarietär försett med en kontakt, så att man kan släcka två av de fem lampraderna och därmed bara utnyttja 60 %, dvs. totalt 15 lampor.

HORSE-TRAINER SUN med 15 lampor
Det här solariet är gjort med tre rader lampor med fem i varje, dvs. totalt 15 IR-lampor och 4 fläktar. Den här varianten är den perfekta lösningen för tvättplatsen i alla former av stall. Den här storleken på solarium är särskilt lämpad för ridskolor, där man lätt kan montera på en mynt/polettbox. Vi rekommenderar också det här solariet som tillbehör till HORSE-TRAINER SPA, där solen håller ryggens muskulatur varm under behandlingen i det kalla vattnet.

Referenser

  • Lutfi Kolgjini
  • Thomas Uhrberg
  • Anders Lindquist
  • Arnold Assarson
  • Prinsessan Haya
  • Shejk Mohammed av Dubai
  • Caroline Bonde
  • Ca 350 maskiner till travet i Sverige
  • mfl
Mer produkter

HorseTrainer

HorseTrainer har en komplett linje med maskiner för träning och rehabilitering av hästar. Tillverkas i Danmark med högsta kvalité.

Läs mer här

Clinic Tobbe Larsson

tobbe_a3_sydslattens_20120116

Talkshow Tobbe Larsson

TobbeLarsson_Talkshow2012_A4_1202

Se underlaget i Ponnyakuten 3

ponnyakuten-play-3--logo-for-var-framsida